Yonga levha, talaşların tutkalla birlikte preslenmesiyle yapılır. Yonga levha nedir nerde kullanılır? Sorusu oldukça merak edilir. Yüzey tabakasının talaşları ara tabakanınkilerden daha incedir. Bu nedenle yonga levhanın yüzeyi ara katmandan çok daha kalın ve yoğundur. Standart yonga levhada ana bağlayıcı olarak üre formaldehit kullanılır. Birçok kaplamalı sac ürün, yüzey malzemesi emisyon sınıfı M1’de sınıflandırılır. Malzemelerin sınıflandırılmasında, iç mekân için tasarlanan yapı malzemeleri; emisyonlar için sınır değerleri içerir. M1 sınıfı, kirletici emisyonları en katı gereksinimleri karşılayan emisyon testi yapılmış malzemeleri içerir. Hafifliği ve orta derecede dayanıklılığı sayesinde mobilya üretim ürünlerinde ara ürün olarak tercih edilebilmektedir.
Yonga levhadan birçok farklı ürün yapılabilir. Ahşap veya sunta kullanacağınız tüm alanlar için idealdir. Yonga levha nedir nerde kullanılır? İnternet ortamında araştırılması yapılmaktadır. Çoğunlukla belirli bir amaç için yapılmış ve uygulamaya bağlı olarak farklı şekillerde kaplanmış ve işlenmiş levhalardır. Sunta, melamin, laminat, plastik, kağıt gibi çeşitli yüzey malzemeleri ile kaplanabilir. Levhalar, bükülmeyi önlemek için genellikle çift taraflı kaplanır. Ayrıca önceden astarlanmıştır.
Havşa başlı vidalar, özellikle farklı tipteki montaj donanımlarının, düz bağlantıların ve mobilya yapılarının birleştirilmesi için idealdir. Yonga levhanın görünen kenarları özel sürtme şeritleri, kaplama veya ahşap çıtalarla kaplanabilir. En iyi sonuçlar, fabrikada önceden kesilmiş, önceden kaplanmış levhalar kullanılarak elde edilir. Kenarları renklendirmek istiyorsanız, önce bir kat fırça boya ile kaplamanız gerekir. Ayrıca iki kat macun sürülmeli ve zımparalanmalıdır. Yonga levhanın kullanbildiği alanlar
İnşaat malzemeleri skalasında ucuzdur çünkü yonga levha kontrplak veya masif ahşap kadar dayanıklı değildir. İstenilen ebatta üretilmekte ve seri üretim yapılabilmektedir. Yonga levha nedir nerde kullanılır sorusu haricinde yonga levha çok hafiftir ve bu nedenle ondan yapılan mobilyaların taşınması ve taşınması nispeten kolaydır.
Yonga levha nedir nerde kullanılır sorusu özelinde yonga levha diğer ahşaplara göre oldukça zayıftır. Daha az yoğundur ve kullanım sırasında kolayca zarar görür. Yonga levha, zayıf olmasının yanı sıra nemden zarar görmeye de müsaittir. Bu, bu levhalardan yapılan mobilyaların uzun süre dayanmayacağı anlamına gelir. Düşük mukavemeti nedeniyle yonga levha, ağır yüklere karşı düşük bir dirence sahiptir. Yonga levhanın kullanılan bağlayıcı esnek bir plastik (fenolik reçine) olduğu için masif ahşap mobilyalar kadar çevre dostu değildir.
Nihai ürün ateşe ve böcek girişine karşı dayanıklıdır. Yaygın olarak kullanılan kimyasallar arasında mumlar, boyalar, ıslatıcı maddeler ve kalıp sökücüler bulunur. Reçine, kimyasallar ve talaşlar karıştırıldıktan sonra sıvı karışım bir tabaka halinde oluşturulur. Bitmiş tahtanın çok ağır olmamasını sağlamak için talaşların ağırlığı eşit olarak dağıtılır. Yonga levha, plastik ve ahşap parçalar arasında mümkün olan en sıkı bağı oluşturmak için tekrar tekrar sıkıştırılır. En uygun tip, yönlü şerit plakadır. Bu ahşap kompozit, evler ve ticari mühendisler için yapısal amaçlar için gereklidir. Yönlü çubuk paneli, çıtaları belirli yönlerde örtüşen üretim süreci ile kolayca tanınabilir. Çoğu konut ve ticari inşaatçı, zemin ve duvarlar için kullanır.