enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Membran          

Membran          
28.08.2022
1.215
A+
A-

Membran, ısı yalıtımı uygulamalarında kullanılan ve yalıtımın ömrünü uzun tutan bir maddedir ve özüdür. Bilindiği gibi günümüzde binaların ve evlerin yalıtımı çok güzel ve kaliteli yapılmaktadır. Bu önemli bir konu olduğu için son yıllarda da ilgi görmektedir. Membran uygulaması yapıların uzun yıllar çürümeden dayanıklı ve sağlam olması için önemli ve gerekli bir işlemdir.  Son yıllarda membran uygulaması zorunlu hale gelmiştir. Yeni yapılan evlerde ve yapılarda membran evlerin durumu zorunlu hale gelir, membran hem ısıyı hem de suyu yalıtmak için kullanılan bir sistemdir. Membranlar, neme ve su girişine karşı koruma sağlayan önemli bir malzemedir. Membranların yalıtımda kullanılması, kışın soğuğa, yazın ise sıcak havaya karşı koruma amaçlıdır. Yeni yapılara ait membranlar, birçok doğa olayına ve insanların sebep olduğu aksiliklere karşı koruma sağlayacaktır.

Membran Nedir? 

Membran nedir özelinde, müthiş derecede koruma sağlayan bir yalıtım malzemesidir. Fiyata bağlı olarak ürünün dayanıklılık seviyesinde, kalınlığında veya diğer teknik özelliklerinde değişiklikler gözlemlenmektedir. Membran, ısı yalıtım uygulamalarında yaygın olarak tercih edilen bir malzemedir. Bilindiği gibi izolasyon, bu güne kadar sistemin yapımında çok önemli bir rol oynamaya başlamıştır. Son zamanlarda membran uygulamaları bir zorunluluk olarak kabul edilmektedir. Özellikle yarattığı somut etkiler bu malzemeyi adeta vazgeçilmez kılmıştır. Membran bir anlamda yalıtımın temeli ve özüdür. Sağlam binaların sırlarından biri olan membranlama, gözden kaçırılmaması gereken bir uygulamadır. Bu özel malzeme yalıtım sürecinde başarıyla uygulanmaktadır. Isı yalıtımı sayesinde binayı kışın soğuktan, yazın sıcaktan korur. Aynı zamanda sanayide kullanılan membranlar genleşme kaplarının içerisinde de görülmektedir.

Membran Fiyatları  

Membranlar genellikle düşük bütçeli alt yapı malzemeleridir. Fakat oldukça fazla almanız gerekebilecek durumlarda bütçenizi zorlayabilir. Membran fiyatları açısından uzun vadede oldukça mantıklı bir yatırımdır. Artık her yerde kolayca bulunabilen membranlar, kendi arasında farklı çeşitlere sahiptir. Alacağınız zaman firma yetkilileri ile iletişime geçerek size uygun olan membranı tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.  Membranlar, dayanıklı birer yalıtım malzemesi olduğu için yanlış ürün tercih ettiğinizde oldukça büyük bir masraf altına girebilme ihtimaliniz olduğunuzu gösterir.

Membran Ne İşe Yarar? 

Membran ne işe yarar sorusu oldukça merak edilir. Bilindiği gibi binaların yapısında demir tel, çelik blok veya beton gibi çeşitli malzemelerin uzun yıllar dayanması gerekmektedir. Membran tüm bu malzemelerin korunmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. Membran uygulamaları hem kalitesine hem de yapım şekline bağlı olarak birçok farklı çeşidi içerir. Bu noktada ihtiyaçlara, beklentilere ve tabii ki bütçe durumuna göre tercih edilebilecek ideal membranlar bulunmaktadır.

Membran Ömrü Ne Kadar?

Membran Ne İşe Yarar?

Membran Ne İşe Yarar?

Membran ömrü ne kadar sorusu ile beraber uygulaması tek başına yeterli değildir. Tüm önlemleri almak için tam yalıtım şarttır. Öncelikle çatılar tamamen temizlenmeli ve öncelikle su yalıtım membranı yapılmalıdır. Su yalıtım işlemi tamamlandıktan sonra yalıtım için membran uygulanmalıdır. Bu nedenle, bu uygulamaları oluşturmak istiyorsa, üretmeden önce araştırma yaparak en güvenilir ve kaliteli firmaları önceliklendirmelidir. Bu sayede net ve garantili işlemler yapılmış olacaktır. Membranın ömrü 5 ile 10 yıl arasında değişir ve yapıyı korur. Kötü hava koşullarının olmadığı konumlarda çok daha uzun bir kullanım ömrüne sahip olacaktır. Çeşitli kalınlıklarda olan membranların omürleri de doğal olarak farklılık gösterecektir. Max kalınlık olarak piyasada 80 mil bulabilirsiniz.

Membran Çeşitleri

Membran çeşitleri uygulama alanına göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle genel olarak farklı membran türlerine rastlayabiliriz. Ancak yaygın olarak kabul edilen membranları şu şekilde sıralayabiliriz:

Bitüm Membran Örnekleri 

Bitüm membran polyester ile güçlendirilmiştir. Oldukça yüksek performans sunan bu membran çeşidi uzun süre çalışır. İçerdiği kauçuk tabaka sayesinde çok daha esnek bir yapıya sahiptir. Bu nedenle aksilik olması durumlarına karşı hazırlıklıdır.

PVC Kaplama Membran

Bu uygulamalarda taban malzemesi olarak PVC kullanılmaktadır. Ayrıca UV emiciler de sürece dahil edilir. Katmanın neden olduğu bozulmaları önler. Kırılma veya yırtılma ihtimaline karşı son derece etkili koruma sağlar.

TPO Kaplama Membran

Çevre dostu bir film uygulaması olarak öne çıkan TPO, tek bir katman olmanın ötesinde yansıtıcı özelliği ile öne çıkıyor. Çeşitli ebat ve kalınlıklarda olabilir. Esas olarak piyasada 50 ila 80 mil kalınlığında bulunur.

EPDM Film Kaplama 

EPDM olarak bilinen membranlar genellikle hem hafif hem de dayanıklı oldukları için tercih edilmektedir. Her türlü hava koşuluna karşı yüksek dayanıklılık sunan EPDM, olası inşaat geçişlerinde parçalanma yapmaz. Modern binalarda yaygın olarak bulunan bu tür membran, bir yalıtkan görevi görür.  UV ışınlarına dayanıklı olduğu da kanıtlanmıştır. Kurulumu nispeten kolay ve güvenlidir. Basınçtan ve kimyasal aşınmadan etkilenmez.

Su Yalıtım Membranları Nasıl Kurulur? 

Su yalıtım malzemesi olan membran belirli bir yöntemle çatıya uygulanır. Bu herkesin yapabileceği bir işlem değil, tam bir uzmanlık gerektiren bir durum. Su yalıtım uygulamalarında çatıya membranlar yerleştirilerek meşale alevi ile ısıtılarak zemine yapıştırılır. Zemine bir kat film uygulandıktan sonra kalan film daha önce uygulanmış olan filme 10 cm bindirme ile uygulanır. Böylece zemin tamamen membranla yani çatının tamamı membran ile kaplanmıştır. Zemin tamamen film ile kaplandıktan sonra, filmin ek yerleri ısıtılır ve zift eritme ile kaynak yapılır. Eritme zifti iki filmin ek yerlerini kapatmak ve suyun girmesini önlemek için yapıştırılır. Bu uygulama ile kışın yağmur suları ve kar yağışı hiçbir şekilde membrandan geçmez ve çatıda akıntı oluşturmaz.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.